Weboldal címe
Weboldal alcíme
Fejléc cím szövege
Lorem ipsum

Korpusz (szekrényváz)


Szekrénytest

A szekrényvázak 18mm vastag laminált faforgácslapból készülnek.  A bútorlapok látszó élein az élzárás minden esetben 0,4 mm-es ABS (műanyag élzáró, nem a hagyományos papírvázas élfólia). A korpuszok 10-15 cm magas állítható műanyag lábakon állnak, melyeket általában korpuszanyagból gyártott, “U” alakú vízzáró profillal ellátott, lepattintható lábazati léc (szokli) takar.
Front (szekrény ajtó)


Bútorlap

Az egyik legrégebbi fahelyettesítő anyag. Rostosított (darált) faanyagból és ragasztóból áll. A laminált, műanyag réteggel vagy fóliával bevont forgácslapot hívjuk bútorlapnak. Előnye a homogén szerkezet, az alacsony ár. Bútorlapból manapság már szinte végtelen színválaszték létezik, a nagy gyártók több száz különböző faerezetű lemezt készítenek, ezek némelyike valóban megdöbbentően jól utánozza a valódi anyagok rajzolatát és textúráját. Vevőink előszeretettel választják ezt a megoldást akkor, ha az alacsony ár a cél, de mégis egyedi megjelenésű konyhát szeretnének  (pl. nyaralóba, albérleti lakásokba). A Laminált bútorlapból készült front a legolcsóbb. Viszont a tartósság érdekében minden esetben 2 mm-es ABS-sel élzárjuk.


MDF

(Medium Density Fibreboard = Közepes Sűrűségű Farostlemez) 19 mm vastag egyik oldalán fehérre laminált, másik oldalán díszmart, választható színű fóliával bevont vagy festett bútorfrontok. Kemény,
alak- és mérettartó termék, melynek a PVC fólia fénynek, vegyszereknek és a nem túl nagy mechanikai hatásoknak ellenálló felületet kölcsönöz.
​Az MDF bútorfront árban a bútorlap és a valódi fa frontok között helyezkedik el. A széles késekkel mélyen mart, a keretes minták, az antikolt és a magasfényű MDF frontok jellemzően drágábbak egyszerűbb mintájú, nem magasfényű társaiknál.Munkalapok


Faforgácslap munkalapok

A monkalap 28 vagy 38 mm. vastagságú, magas kopásállóságú dekor (HPL) bevonattal készül, ennek köszönhetően ellenáll a nem durva mechanikai behatásoknak, vegyszereknek.
​A munkalapok csatlakozását “L”  vagy “U” alakú konyháknál összemarással, és természetesen víz ellen megfelelő tömítéssel alakítjuk ki. A fallal való megfelelő csatlakozáshoz minden munkalaphoz színazonos vízvető kapható.Vasalatok


Kivető pántok, kosarak, fogantyúk

A vasalatok a konyhák műszaki színvonalát és ezáltal időtállóságát befolyásolják. A kiegészítő szerelvényekkel praktikusabbá, jobban pakolhatóvá varázsolhatóak az elemek. 
A kínálatunkban megtalálhatóak a legkorszerűbb csapódás mentes pántok, fékezős-önbehúzós fiók vasalatok, valamint kiforduló kosarak, és palacktartók is.